fredag 5. desember 2008

...Blogging...

Nå har jeg kommet til min siste blogg i pedagogikkfaget for 2008. Nå har jeg allerede snart gjennomført et halvt semester av mine fire år som lærerstudent, og semesteret har gått utrolig fort! HSH var en skole jeg i starten var kritisk til, men jeg har funnet ut at skolen er helt fantastisk faktisk. Klassemiljøet vårt er utrolig bra, og lærerne vi har er utrolig flinke i faget sitt. Vår siste blogg skal omhandle hva vi synes om bloggingen vi har hatt dette halvåret...

Jeg føler selv at jeg har fått enormt mye ut av bloggingen, og jeg merker godt at jeg lærer mye av det. Som regel har vi en undervisning i blogg emnet vårt, og deretter har jeg lest i pensumbøkene, for så å skrive et blogginnlegg, og det har fungert veldig bra. Jeg synes også det var kjekt at vi hadde lov til å skrive litt utenom emnet også, dersom vi ønsket det. Da valgte jeg å lese i pensumbøkene i pedagogikk, og så etter avsnitt som omhandlet emner jeg virkelig hadde interesse for. Det er jo mye enklere også å skrive om emner man virkelig engasjerer seg for. Men som regel er ikke det et problem for meg, for jeg har som regel alltid meninger om det meste.
Uten tvil har jeg lært utrolig mye av bloggingen, og uten bloggen tviler jeg på om jeg hadde sittet igjen med så mye kunnskap som jeg gjør nå. Kanskje er denne bloggen en form for læringsstrategi, Steinar?

Jeg synes det meste har vært bra med bloggen. Det er flott at vi har undervisning i emnet før vi skal skrive i blogginnlegget. Det var bra at vi fikk fristen satt til ut uken, i stedet for fredag. Merket at det gjorde det hele litt lettere, for som regel har man mest tid på søndagen (pga. jobb). Vi fikk også valget mellom å skrive om emnet vi hadde hatt i undervisningen, og emner innenfor pedagogikk man selv ville skrive om. Det gav oss som elever mer frihet, men samtidig føler jeg ikke at det var så veldig mange som valgte å gjøre det. Det enkelste og greieste vil jo være å skrive om det man har hatt i undervisningstimen.
Selv om bloggingen er fantastisk bra, og man lærer mye, er det gjerne litt for mye å skrive blogg en gang i uken? Det hadde vært litt bedre for oss studenter å gjerne hatt bloggingen annenhver uke, og da gjerne valgt hvilket emnet fra undervisningstimene som vi ville skrevet om. Dersom man vil lære noe om det andre emnet, kan man jo bare lese andre sine blogger :)Og denne endringen er vel den eneste jeg kunne tenkt meg til høsten. For timene går ganske bra. Mye bruk av Powerpoint fungerer faktisk ganske bra, og du Steinar er en fantastisk lærer som virkelig får oss elever engasjert. Selv om vi til tider sitter litt på internett på PC'en, er det IKKE fordi vi ikke liker timen din. Vi er rett og slett bare trøtt i hodet, og trenger en pause fra all kunnskapen som skal inn i hjernen vår. Du er også en lærer som virkelig lever for faget ditt, og det er inspirerende for oss studenter. Du har også mye engasjement, og vier enormt mye av din tid til å arbeide med våre blogger og annet, utrolig kjekt for oss! :)

Jeg vil gjerne konkludere med at pedagogikkfaget er utrolig spennende, og vi har lært mye nyttig, og jeg merker selv at jeg har lært mye. Jeg har lært mange nye ord, om mye kunnskaper om ulike teorier. Bloggen er en ny erfaring, men den fungerer imponerende bra. Generelt er faget bra, og bloggen bra :)